HOOFDMENU
 » home
 » archief
 » forum
 » fotoalbum
 » bestanden
 » kalender
 » links
 » over ons
 » laat je hosten
 
KALENDER
 
 


 
De omgekeerde wereld...
Een wel erg verbijsterend bericht op de site van de Vlaamse Zwemfed...

De Belgische Kampioenschappen Zwemmen voor Kadetten- Junioren en Senioren:
donderdag 1 mei, vrijdag 2 mei, zaterdag 3 mei en zondag 4 mei 2008 (Hemelvaartweekend)
De Belgische Jeugdkampioenschappen Zwemmen voor Miniemen en Benjamins :
zaterdag 10 mei, zondag 11 mei en maandag 12 mei 2008 (Pinksterweekend)


Terwijl de Vlaamse zwemwereld bijzonder verdeeld en ongelukkig reageert op de proefballonnetjes die opgingen vanuit het toch wel onderbemande "trainersforum", is het besluit al gevallen. Van democratie gesproken? De almacht van de topsport heeft blijkbaar het laatste woord. Voor de paar topsporters die ons Vlaamse land nog rijk is, moet de basis maar schuiven...

Des te meer verbijsterend omdat op de site van de KBZB, naar mijn mening diegene die over BELGISCHE kampioenschappen moeten beslissen, niets maar dan ook totaal niets over deze toch wel drastische wijziging te vinden is. Ronduit verbijsterend.


Als de almacht van de "topsport" dit allemaal rechtvaardigt, dan hopen we voor diegenen die enkel vanuit dit standpunt zulke bizarre besluiten nemen, dat ze op de komende Olympische Spelen met de nodige medailles als bewijs van het nut ervan naar huis komen. Zoniet moet men voor zichzelf dan maar de nodige conclusies trekken.
Bericht toegevoegd op 20/6/2007 om 16u24
 
 
Commentaar
 
patrick (22/6/2007 9u35)
Wat nog erger is wat gaat er nu gebeuren met de wedstrijden die normaal altijd in mei doorgaan zoals Flanders Grand Prix Swimming Brugge(bzk), ROSC Flanders Coast Meeting, GP Beker van Hasselt(hzs)
Zullen al deze wedstrijden naar augustus verschoven worden of worden deze vervroegd(april) zodat er concurrentie komt met andere reeds bestaande wedstrijden zoals bv Zola International
Er is nog een ander probleem, vele clubs gaan in mei naar een buitenlandse wedstrijd(als afsluiter van een zwemjaar) Dit zal dan ook maar afgeschaft worden zeker?
 
Billy (21/6/2007 18u30)
Even aandachtig de toespraak lezen van de voorzitter van de VZF (deze van 2006...) Het enige dat telt en werkt (volgens de voorzitter altans) zijn de topsportscholen. uit de toespraak geplukt... "Het systeem dat clubtrainers een atleet afleverde aan de federatie , die daar dan mee uitpakte op grote wedstrijden heeft altijd gewerkt ; sinds het jaar 2000 niet meer . Waarom niet ? Omdat de clubs de inspanning niet meer kunnen leveren die internationaal gevraagd worden om nog van tel te zijn .
 
moderator (21/6/2007 17u57)
zwemmerke, fout!
De problemen vorig jaar hadden hoegenaamd niets te maken met eerste of tweede week. Het ging toen om een BK dat in plaats van tijdens het weekend tijdens de week gehouden zou worden.
En het argument dat jij zo lachwekkend vindt/vond, heb ik toen niet gehoord. W
 
Stef (21/6/2007 15u41)
Een h
 
zwemmerke (21/6/2007 15u30)
Weten jullie nog dat er vorig jaar door iemand een petitie is opgestart omdat het BK niet de eerste, maar de tweede week van augustus zou zijn? Hun 'hele' vakantie mocht toch niet dor het zwemmen opgeslorpt worden. En nu deze reacties, schitterend toch hoe mensen niets van sport begrijpen:-) Het is ronduit lachwekkend om alle reacties en stellingen te lezen:-D
 
zwemmer (20/6/2007 21u49)
kan dit zomaar?dit word gedaan voor 5% van de deelnemende zwemmers ...en die andere 95% hoe moeten die zich gaan voorbereiden tijdens de schoolweken?
 
  Geef commentaar
 
Naam
Bericht
 
© copyright 2002 zwemclub.be - Hosted by prodius.be

 
POLL
Wil jij meer zwemnieuws op deze site?
Ja
Nee


Resultaten
 
HOSTED CLUBS
laat je hosten
 
 » GZVN
 » HZA
 » HZS
 » KWZC
 » MZK
 » OZV
 » RGSC
 » UZKZ
 » WZK