HOOFDMENU
 » home
 » archief
 » forum
 » fotoalbum
 » bestanden
 » kalender
 » links
 » over ons
 » laat je hosten
 
KALENDER
 
 


 
Nieuwe poll online...even uitleggen!!
We ontvingen deze week een boze mail van een "recreatieve baantjeszwemmer" n.a.v. een babbel die hij had met een redder in het zwembad van het West-Vlaamse Deerlijk. We laten u meelezen:
"Zoals zo vaak in het verleden, ga ik vorige week op zondagavond, n
Bericht toegevoegd op 13/1/2005 om 9u50
 
 
Commentaar
 
stefaan (18/2/2005 14u00)
GOEDE ERVARINGEN IN HET NIEUWE ZWEMBAD VAN TIENEN: overag is er steeds minimaal
 
Speed_BB (13/2/2005 13u33)
Bij ons is het net andersom(->Waregem)Op de trainingsuren liggen er minstens 2 banen voor de competitiezwemmers maar die zogenaamde 'baantjeszwemmers' moeten dan koste wat het kost naast ons komen hangen wat behoorlijk frustrerend is bij schoolslag of vlinder! Op de koop toe krijg je dan nog boze reacties dat 'binnen de baan moeten blijven'. Ten slotte, als de jongere zwemmers stoppen, komt er meestal een baan vrij. Dan staan de baatjestrekkers al van 5min voor die gastjes het bad uit gaan te trappelen om de lijn uit het water te trekken! Een beetje meer respect voor beide partijen kan geen kwaad en een
 
RedderGent (9/2/2005 10u16)
Beste allen, ik zie hier een beetje begrip voor redders. Wij zijn over het algemeen het grootste slachtoffer dat in het bad rondloopt. Wij zijn de pispaal voor iedereen. De recreanten komen zagen dat het water te koud is, er teveel volk is, ze niet mogen lopen, er te weining publieksuren zijn... De baantjestrekkers komen zagen dat het water te warm is om in te trainen, ze niet voldoende plaats hebben voor zichzelf, er te weining publieksuren zijn, ze maar anderhalf uur mogen zwemmen per beurt, de beheerder komt zagen dat er teveel klachten zijn. Maar wat kunnen wij er in godsnaam aan doen???? Wij zitten vast tussen het beleidsniveau en het publiek. En voor niets of niemand kunnen we goed doen. Wij zijn gebonden met onze handen aan stedelijke regelementen, huishoudelijke regelementen, Vlarem etc. Wij proberen voor jullie veiligheid in te staan. Voor jullie comfort kunnen we weinig doen. Er is geen thermostatische kraan ter wereld die aan alle wensen teglijk kan voldoen. Er zal altijd iemand iets anders willen.
Laatst nog kwam er iemand reclameren dat het zwembad sluit om 23u00. Dat hij maar een half uurtje na zijn werk kon zwemmen. Wat moet je daar nu op antwoorden? Dat ik na mijn werk helemaal niet meer kan zwemmen in een publiek bad??
Gelieve u dus te wenden tot de bevoegde instanties. Vraag maar naar het nummer van de verantwoordelijken aan de kassa, die mensen zullen u graag verder helpen. Maar ik kan u verzekeren dat men niet naar de redder luistert. Het bestuur ervaart ons als lastig, het publiek beschouwt ons als meubilair. Wel we zijn tot meubels aan het verworden. Maar niet uit vrije wil.
 
visser (5/2/2005 12u52)
de redders in deerlijk zijn niet goed bezig want ze zitten de hele tijd in hun zeteltje en kunnen onmogelijk iemand redden of ze gaan om beurten eens van hun pint drinken
 
Blackdrive (26/1/2005 12u57)
heh, welke redder zou geen baan leggen voor 3 knappe zwemsters :)
 
Blackdrive (26/1/2005 12u56)
heh, welke redder zou geen baan leggen voor 3 knappe zwemsters :)
 
moderator (17/1/2005 20u23)
Tja, Veerle, waarschijnlijk kiezen ze in walloni
 
veerle (17/1/2005 18u28)
En toch blijf ik maar niet begrijpen waarom in Wallonie in een 25m-bad zonder problemen een baan gelegd kan worden en hier niet!
Er was toen in Marche heel veel volk aanwezig in het recreatieve deel. Wij voelden ons eigenlijk onwennig omdat wij met z'n drietjes een volledige baan kregen, zonder het te vragen en zonder problemen! Waarom kan dat niet in Vlaanderen?
Ik doe een schatting ... er was ongeveer 80 man in het zwembad ...
toch vreemd h
 
Pierre Vis (16/1/2005 23u03)
Dat is toch een veralgemening die ik niet zou durven maken. Trouwens, redders op zich hebben daar niets over te zeggen. Ze voeren uit wat de beheerder van het zwembad heeft vastgelegd, en deze voert meestal uit wat gemeente/stads-bestuur opleggen.
 
veerle (16/1/2005 18u56)
In Vlaanderen schijnt dit een alom gekend probleem te zijn!
Groot was onze verbazin dan ook toen we in de herfstvakantie in de Ardennen met drie sportzwemmers in een zwembad toekwamen en de redder voorstelde om voor mijn drie gezinsleden een baan te leggen. Hij zag ze baantjes trekken en haalde er alle niet-baantjestrekkers er persoonlijk maar vriendelijk uit.
Allen nu naar Walloni
 
veerle (16/1/2005 18u56)
In Vlaanderen schijnt dit een alom gekend probleem te zijn!
Groot was onze verbazin dan ook toen we in de herfstvakantie in de Ardennen met drie sportzwemmers in een zwembad toekwamen en de redder voorstelde om voor mijn drie gezinsleden een baan te leggen. Hij zag ze baantjes trekken en haalde er alle niet-baantjestrekkers er persoonlijk maar vriendelijk uit.
Allen nu naar Walloni
 
Vervloet Geert (14/1/2005 20u48)
Als ik dit allemaal lees mag je zeer blij zijn als je in de omgeving Herentals woont .
Daar is een pretbad, schuifaf, buitenbad en 25m binnenbad waar altijd 4 banen liggen om baantjes te trekken.
De redders daar kijken er altijd op toe dat de baantjestrekkers niet gestoord worden door spelende kinderen.
Het kan allemaal wel maar het kost blijkbaar zeer veel geld om zulk een watercomplex neer te zetten.
Wij hebben geluk, andere niet(spijtig)
In de Wezenberg kan men ook altijd baantjes trekken zonder gestoord te worden.
Maar de jeugd moet ook z'n gangen kunnen gaan in het water met speelgoed dus kleine zwembaden hebben altijd tijd en water tekort.
 
Pierre Vis (14/1/2005 15u07)
Ik denk dat dergelijke problemen zich vooral situeren in de iets kleinere zwembaden. In Zwevegem zijn er aparte uren voorzien voor de baantjeszwemmers, en bovendien nemen de speeltuigen slechts de helft van het zwembad in. Dat is natuurlijk wel de luxe van een 50m-bad te hebben met een scheidingsmuur...
 
moderator (14/1/2005 13u26)
Waarom we dit hier plaatsten?
We zijn niet eenzijdig met wedstrijden en competitie bezig.We zijn ook bezig met training enz Zwemclub.be verslaat ook open water, enz
En ja, we zijn er z
 
Vince (13/1/2005 22u57)
Wel, leg in Deerlijk gerust het zwembad vol speelgoed.. Ik ben dan liever wat 'egocentrisch' (om je te citeren) en probeer onze club eindelijk wat meer uren te bezorgen in het bad van onze eigen gemeente.. in plaats van te moeten gaan trainen op een ander.. Als we ons afvragen hoe het komt dat we geen zwemmers op internationaal niveau hebben, denk ik dat we vooral verkeerd bezig zijn door de 'octopus' voorrang te geven.. In onze gemeente vind men vanalles uit om de uren die beschikbaar zijn volledig uit te besteden aan springkastelen, verjaardagszwemmen, aquafitness, bejaarden en volwassenzwemmen, zwemlessen allerhande etc.. Terwijl de watergebonden sportclubs (en dan heb ik het niet alleen over zwemclubs!) al jaren vragende partij zijn voor deze uren.. Ik wil gerust het bad delen met iemand de het ondertussen voor andere doeleinden wil gebruiken, geen probleem! Maar als je dan hoort dat recreanten graag in de breedte zwemmen en er dus geen banen kunnen ingelegd worden.. en er dus niet
 
Blackdrive (13/1/2005 19u36)
Ik was wel nu toch wel vergeten van naar die poll te kijken zeker...
Ik heb gestemd voor de 'zwemclub oplossing'. Het is dan ook 1 van de 2 re
 
Blackdrive (13/1/2005 19u24)
(lid van de deerlijkse zwemvereniging)
beste baantjeszwemmer, ik begrijp heel goed dat u voor uw conditie baantjes wil zwemmen. Zwemmen is immers een heel gezonde sport die u toelaat om op een verantwoorde manier (weinig kans op letsels) uw conditie te onderhouden. Dat is heel belangrijk, maar wie recreatief komt zwemmen wil ook wat. Tegenwoordig nemen jongere recreatieve zwemmers geen genoegen meer met een kom water om zich eens in uit te leven. Er moeten allerlei extra's zoals een opblaasbare octopus (die 'spin'), planken, banden, een springplank, ed zijn. Dit alles neemt veel plaats in, en zoals u weet, is de plaats in het gaverbad beperkt, heel beperkt. Wij leden van de zwemclub moeten ook zwemmer in overbevolkte banen en aangezien we aan competitie doen hangt er ook wat vanaf. Maar als we zo klagen denken we natuurlijk alleen aan onszelf. Een zwembad onderhoudt zichzelf niet, daar is geld voor nodig. Hoe meer mensen komen zwemmen, hoe meer je verdient en dat is natuurlijk de bedoeling. Blijkbaar acht men het nodig spelmateriaal te water te laten om volk te lokken. Als men daar voordeel bij doet vind ik dat we geen reden hebben tot klagen. Immers, ook wij genieten van een (al dan niet) goed onderhouden zwembad, zij het nu in uw geval iets minder. Ik kan u ook alleen maar aanraden om de raad van die redder op te volgen en indien mogelijk uw zwemuurtjes te verleggen naar een geschikter tijdstip. Een extra baan zoals al aangegeven is, zal helaas niet kunnen vrees ik, wegens echt te weinig plaats.
En is er uberhaupt wel genoeg animo voor zo'n baan. Voor 1 persoon kan men dat natuurlijk niet doen. Allemaal vragen die je je moet stellen vooraleer je iets kan eisen/vragen. Ik vraag me ook af waarom dit hier gepost wordt, deze kwestie heeft volgens mij weinig, zoniet niets te maken met een zwemclub. Maar dat terzijde.
Genoeg specifiek geleuterd, nu algemeen.
"hoe tolerant zijn baden tov sport?"
ik denk van wel, zwemmen
 
Vince (13/1/2005 17u11)
Zouden we niet eerst de clubs van water voorzien.. dat gewoon de leden van de competitieclub al baantjes kunnen trekken, want daar begint het probleem al... Alles en iedereen moet wijken voor de recreatieve spelende medemens... Laat de recreatieveling in Godsnaam zijn ding doen, maar laat aub de competitieliefhebber ook zijn ding doen.. Daar gaat het al grondig mis in de apenlandje.. Maar toch een goed initiatief zwemclub.be...
 
  Geef commentaar
 
Naam
Bericht
 
© copyright 2002 zwemclub.be - Hosted by prodius.be

 
POLL
Wil jij meer zwemnieuws op deze site?
Ja
Nee


Resultaten
 
HOSTED CLUBS
laat je hosten
 
 » GZVN
 » HZA
 » HZS
 » KWZC
 » MZK
 » OZV
 » RGSC
 » UZKZ
 » WZK